Версія для друку
Понеділок, 27 липня 2020 14:51

Відбулася чергова оперативна нарада

Сьогодні, 27 липня 2020 року, під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмана відбулась оперативна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації.

В ході наради йшлося про нагальні проблеми і завдання з їх вирішення у питаннях, віднесених законами України до повноважень районної державної адміністрації та про завдання райдержадміністрації щодо вирішення актуальних питань життєдіяльності району на поточний тиждень.

Заступник  начальника Ковельського МРВ УДСНС України у Волинській області Олександр Дерев’янчук доповів про надзвичайні ситуації в районі та заходи з їх ліквідації. Посадовець повідомив, що за минулий тиждень групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону УДСНС у Волинській області проведено знешкодження 11 вибухонебезпечних предметів, в т.ч.в  6 одиниць  в селах Мощена і Заячівка Ковельського району.

Про хід проведення жнив у сільськогосподарських формуваннях усіх форм власності району доповіла начальник управління регіонального розвитку райдержадміністрації Лариса Білинська. Просадовець зазначила, що в сільськогосподарських підприємствах району розпочато збирання ранніх зернових та зернобобових культур.   Для проведення жнив у господарствах задіяні сучасні технології та новітня високопродуктивна зернозбиральна техніка. Часті дощі не дали можливості аграріям повноцінно приступити до обмолоту зернових культур та ріпаків.

За оперативними даними у 2020 році до збирання підлягають посіви зернових та зернобобових культур на площі 20,3 тис. га та ріпаку 5,2 тис. га. Першими в районі приступили до збирання врожаю СТзОВ «Васюти», СТзОВ «Зоря», СТзОВ «Дружба», СТзОВ «Ратнівський Аграрій», ТзОв «В.Прометей». Станом на 24 липня 2020 року намолочено1043 тонни озимого ячменю з площі 179 га, урожайність - 58,3 ц/га (СТзОВ «Ратнівський аграрій), зібрано понад 2199 тонн озимих ріпаків з площі 870 га, урожайність - 26,7 ц/га. Окремі господарства приступили до обмолоту озимої пшениці (намолочено 481 тонна з площі 176 га, при  урожайності - 27,3 ц/га.

         Управлінням регіонального розвитку райдержадміністрації надіслано лист в сільськогосподарські підприємства щодо дотримання вимог пожежної безпеки на підприємствах агропромислового комплексу під час проведення жнив.     Вимоги по виконанню правил пожежної безпеки в пожежонебезпечний період висвітлені в засобах масової інформації.

Начальник відділу правового забезпечення, з питань запобігання і виявлення корупції, цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Мирослава Поляк доповіла про хід адмінреформи в Україні.

Головний спеціаліст відділу правового забезпечення, з питань запобігання і виявлення корупції, цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Олександр Пшава зупинився на підсумках весняно-літнього призову на строкову військову службу в районі.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олена Давидович зупинилась на роз’ясненні постанови Кабінету Міністрів України  від 22 липня 2020 року № 632 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги». Даним урядовим рішенням затверджено новий Порядок обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги.

В підсумку наради заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман ознайомив присутніх із заходами суспільно – політичного спрямування, що відбуватимуться в районі поточного тижня, запросив до участі в них працівників райдержадміністрації та закликав максимально спрацювати над вирішенням завдань, поставлених перед структурними підрозділами, побажав усім вдалого, результативного робочого тижня.

Сектор організаційної та інформаційної

діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 614

Галерея зображень