Версія для друку
Вівторок, 14 липня 2020 16:09

Позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

14 липня 2020 року в залі засідань райдержадміністрації відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови райдержадміністрації, заступника голови районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Романа Кульцмана. В роботі комісії взяли участь головний спеціаліст-державний інспектор з ОНПС у Волинській області Державної екологічної інспекції у Волинській області Сергій Михальчук, представники селищних, сільських рад.

Присутні заслухали інформацію заступника начальника Ковельського МРВ УДСНС України у Волинській області Олександра Дерев’янчука про дотримання законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки в загальноосвітніх навчальних закладах, закладах дошкільної освіти Ковельського району. В обговоренні взяли участь начальник відділу освіти райдержадміністрації Ірина Ревейчук, представники селищних, сільських рад.

Заслухавши інформацію та з урахуванням її обговорення комісія рекомендувала селищним, сільським радам: вжити заходів щодо максимального усунення недоліків порушень вимог пожежної та техногенної безпеки, вказаних у приписах Ковельського МРВ УДСНСУ у Волинській області.

Також  було розглянуто питання про посилення контролю щодо запобігання та виникнення випадків спалювання твердих побутових відходів, в тому числі на стихійних сміттєзвалищах, випалювання сухої рослинності на сільгоспугіддях (в т. ч. післяжнивних залишків, стерні) і присадибних ділянках.

За результатами доповіді  головного спеціаліста відділу інфраструктури, екології та житлово–комунального господарства управління регіонального розвитку райдержадміністрації Інни Боць та з урахуванням обговорення відповідним рішенням комісії рекомендовано селищним, сільським радам: вжити заходів для попередження виникнення загорань на полігонах твердих побутових відходів  та у місцях видалення відходів; проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо недопущення виникнення пожеж на сміттєзвалищах, інших надзвичайних ситуацій, дотримання правил безпеки життєдіяльності; регулярно проводити упорядкування існуючих місць видалення відходів, а також вжити заходів щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ, дотримуватись вимог постанови КМУ від  03.08.1998 року № 1216 «Про  затвердження Порядку ведення реєстру місць видалення відходів» в частині складання спеціальних паспортів МВВ та їх щорічного перегляду за результатами спостережень, контрольних замірів тощо.

Сектор організаційної та інформаційної діяльності

апарату райдержадміністрації

Переглядів 608

Галерея зображень