Версія для друку
Вівторок, 30 червня 2020 10:41

Відбулась оперативна нарада

Сьогодні, 30 червня 2020 року, під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмана відбулась оперативна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації.

В ході наради йшлося про нагальні проблеми і завдання з їх вирішення у питаннях, віднесених законами України до повноважень районної державної адміністрації та про завдання райдержадміністрації щодо вирішення актуальних питань життєдіяльності району на поточний тиждень.

Заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман проаналізував ситуацію в  районі,  пов’язану із поширенням коронавірусної інфекції.

Начальник Ковельського міськрайонного відділу УДСНС України у Волинській області Володимир Войтанік проаналізував підсумки діяльності очолюваного ним міськрайонного відділу за перше півріччя поточного року. . Зокрема, посадовець відмітив, що з початку 2020 року, в Ковельському районі зареєстровано 61 пожежа ( 55 в 2019 році). У житловому секторі (житлові будинки, дачі, сараї, надвірні споруди тощо) виникло 35 пожеж, прямий збиток від яких становить 772 800 грн. В результаті пожеж 4 особи загинули, вогнем знищено та пошкоджені 31 будівля та споруда.

Пожежі виникли з причин: необережне поводження з вогнем (39 пожеж); коротке замикання електромережі (8 пожеж); порушення правил безпеки при експлуатації печей (10 пожеж); підпал (1 пожежа); дитячі пустощі з вогнем ( 1 пожежа); розряд блискавки (2 пожежі).    В екосистемах зареєстровано 19 пожеж.

Працівниками Ковельського МРВ У ДСНС України у Волинській області було проведено 56 рейдів щодо правил поведінки та дотримання вимог пожежної безпеки під час перебування в лісових масивах, недопущення розведень багать у лісових масивах і на торфовищах, випалювання сухої трави, залишків рослинності, побутових відходів. Під час проведення рейдів було виявлено 8 порушників, від яких відбирались пояснення та скеровувались до екологічної інспекції.

         На території Ковельського району функціонує 11 підрозділів місцевої пожежної охорони. З початку року на гасіння пожеж МПО  залучалися 58 разів.  Передбачено коштів на утримання МПО на 2020 рік – 2 592151  грн. За 6 місяців 2020 року профінансовано 1 347076 грн.

Володимир Войтанік акцентував увагу на діяльності працівників Ковельського МРВ У ДСНС України у Волинській області у період підготовки та проведення жнивної кампанії в районі.

Про готовність сільськогосподарських формувань усіх форм власності району до проведення жнив у 2020 році доповіла начальник управління регіонального розвитку Лариса Білинська. Посадовець відмітила, що за оперативними даними у 2020 році до збирання підлягають посіви зернових та зернобобових культур на площі 20,3 тис. га, (з них: 15,7 тис. га  озимі та 4,6 тис. га ярі зернові культури) та ріпаку 5,2 тис. Також за даними звітуючих 12 сільськогосподарських підприємств посіяно 1,2 тис.  га  сої, 3,3 тис. га кукурудзи на зерно, 2,5 тис. га соняшнику. Найбільші площі до збирання зернових у СТзОВ ім. Л. Українки,   ТзОВ "В. Прометей", СТзОВ "Зоря", СТзОВ "Облапське", СТзОВ "Дружба". В господарствах району розпочато заготівлю кормів для ВРХ зокрема сіна та сінажу. 

Наявна кількість техніки в господарствах дозволить в оптимальні терміни провести збирання ранніх зернових. У сільськогосподарських підприємствах району нараховується 69 зернозбиральних комбайнів.

Для збору соломи в сільгосппідприємствах наявні 27 пресів, а також для заробляння пожнивних рештків у грунт – 67 дискових борін та 83 плуги.

Для очистки та сушіння зерна будуть задіяні 3 комплекси сушіння зерна (СФГ "Фасти", СТзОВ "Облапське" та Ковельська реалбаза хлібопродуктів).

Розпорядженням голови райдержадміністрації від 22.06.2020 року № 119 "Про забезпечення охорони врожаю зернових культур та грубих кормів від пожеж в районі у 2020 році" затверджено заходи із забезпечення охорони врожаю зернових культур та грубих кормів від пожеж на території району. Постійно проводиться роз’яснювальна робота серед населення про недопущення випалювання рослинності та її залишків в т. ч. під час проведення робіт із збирання врожаю та заготівлі кормів для потреб тваринництва. Правила пожежної безпеки під час жнив розміщені на вебсайті Ковельської райдержадміністрації. 

Щоб зберегти врожаї та не допустити травматизму необхідно дотримуватись вимог охорони праці та пожежної безпеки під час проведення жнив. Керівникам підприємств, рекомендовано провести інструктажі по дотриманню правил охорони праці та пожежної безпеки при проведенні робіт по збору урожаю.

Начальник відділу інфраструктури, екології та житлово-комунального господарства управління регіонального розвитку райдержадміністрації Жанна Лук’янова доповіла про стан реалізації пріоритетних інвестиційних проєктів в районі. Детальну інформацію про це читайте в наступних інформаційних повідомленнях сайту.

В підсумку наради заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман ознайомив присутніх із заходами суспільно – політичного спрямування, що відбуватимуться в районі поточного тижня, запросив до участі в них працівників райдержадміністрації та закликав максимально спрацювати над вирішенням завдань, поставлених перед структурними підрозділами, побажав усім здоров'я та результативного робочого тижня.

Сектор організаційної та інформаційної

діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 661

Галерея зображень