Версія для друку
Четвер, 11 червня 2020 11:29

До уваги бджолярів!

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 395 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 року №107» затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції. 

         Відповідно до Порядку одним із напрямів державної підтримки є спеціальна бюджетна дотація за наявні бджолосім'ї. Дотація за бджолосім’ї надається на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. У разі наявності більше ніж 300 бджолосімей максимальний розмір дотації становить 60 000 гривень одному отримувачу.

         Для отримання дотації за бджолосім’ї фізичні особи та суб’єкти господарювання, які є власниками бджолосімей, подають до відділу містобудування, архітектури, ЖКГ та земельних відносин селищної ради до 15 вересня поточного року такі документи:

         - копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки;

         - копію рішення про державну реєстрацію потужності;

         - копію довідки про відкриття поточного рахунка, виданої банком (суб’єкти господарювання);

         - копію довідки або договору про відкриття рахунка в банку (фізичні особи);

         - копію паспорта громадянина України (фізичні особи);

         - довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з

 платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, у

 паперовій або електронній формі (суб’єкти господарювання);

         - копію звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість

 сільськогосподарських тварин (форма 24-сг) на останню звітну дату на

 момент подання документів (суб’єкти господарювання, які є юридичними

 особами);

         - довідку, видану селищною радою, про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості наявних бджолосімей на останню звітну дату на момент подання документів (фізичні особи та фізичні особи-підприємці, зокрема сімейні фермерські господарства).

         Органи місцевого самоврядування до 10 жовтня складають відомість фізичних осіб та суб’єктів господарювання, які є власниками бджолосімей і мають право на отримання дотації за бджолосім’ї (далі – відомості на отримання дотації за бджолосім’ї), за формою, встановленою Мінекономіки, та подає її структурному підрозділу облдержадміністрації, що забезпечує виконання функцій з питань агропромислового розвитку.

         Підставою для внесення до відомості на отримання дотації за бджолосім’ї є реєстрація потужності фізичної особи або суб’єкта господарювання, які є власниками бджолосімей, у Державному реєстрі потужностей операторів ринку.

Переглядів 783