Версія для друку
Субота, 16 травня 2020 12:42

Вітання голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка з Днем Європи

Шановні волиняни!

Сьогодні українська спільнота відзначає День Європи. Україна, яка задекларувала стратегічний курс на європейську інтеграцію, починаючи з 2003 року щороку відзначає це свято у третю суботу травня.

На Волині, яка є воротами у Європу, у містах та районах щорічно відбувалася маса культурно-мистецьких заходів, які яскраво відображали спільні історію і культуру України та Європейського Союзу. Та й загалом відзначення цього дня на загальнодержавному рівні – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом та спільними цінностями.

І хоча цього року через пандемію та карантинні обмеження День Європи ми відзначаємо лише он-лайн, цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення нашої держави жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.

Так, Україні потрібно ще чимало зробити для здобуття повноправного членства в об’єднаній Європі, ми правомірно розраховуємо на дієве європейське партнерство.

Приємно відзначити, що з кожним роком впорядковуються волинські міста та села, вулиці стають більш сучасним, а дороги – європейськими. Тому переконаний, що попри різні перешкоди, які постають перед нашою державою, Україна здобуде повноправне партнерство серед європейських держав.

У День Європи зичу вам, шановні волиняни, миру, добробуту, життєвої енергії, впевненості у завтрашньому дні та європейському майбутньому України.

Голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко

Переглядів 607