Версія для друку
Субота, 09 травня 2020 15:21

Звернення голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дорогі ветерани, шановні волиняни!Сьогодні Україна відзначає знаменну дату – День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У цей день слова вдячності та найтепліші побажання адресуємо вам, шановні ветерани, тим, хто здобув для нас перемогу, виборов мир і свободу.

І хоча зустрічаємо ми 75-у річницю перемоги вдома, суть свята залишається незмінною. 9 травня – день, який назавжди залишиться в наших серцях як символ миру, свободи та єдності. І сьогодні це свято повинно не розколювати, а об’єднувати суспільство.

Друга світова для України – це найперше глобальна трагедія, в якій Україна втратила мільйони життів, серед яких не лише військові, а й мирні громадяни. Однак, досі історія не знала такого масового героїзму, жертовності та самовідданості, яку проявили мільйони українців. Одні воювали на фронті, інші забезпечували тил, хтось мужньо в умовах окупації сіяв хліб і ростив дітей, а хтось не давав спокою окупантам в партизанських загонах і з’єднаннях. Мільйони полягли за те, щоб ми жили.

75 років відділяє нас від тих пам’ятних подій, коли відгриміли останні залпи найжорстокішої в історії людства війни. Але сьогодні на територію мирної України знову вторгся ворог. Знову лунають постріли і гинуть герої. Вони, як і ветерани Другої світової, відчувають відповідальність за свою країну та за свої сім’ї. Вони не думають про смерть, вони воюють за життя.

Тому сьогодні, відзначаючи велику перемогу українського народу, який разом з іншими націями відвойовував право жити на своїй землі в мирі, ми в першу чергу віддаємо данину пам’яті полеглим у Другій світовій війні та висловлюємо слова глибокої шани живим ветеранам.

Разом з тим, ми маємо пам’ятати уроки історії та усвідомлювати, що лише єдність, патріотизм, мужність та героїзм допоможуть нам відновити мир у нашій державі.

У цей святковий день низько вклоняємося вам, дорогі ветерани, і щиро бажаємо міцного здоров’я, щасливого довголіття, злагоди і достатку. Нехай вашими вірними супутниками завжди будуть хороше самопочуття і радісний настрій, відчуття задоволення від кожного прожитого дня.Голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко

Переглядів 589