Версія для друку
П'ятниця, 08 травня 2020 12:13

Покладанням квітів відзначили День пам’яті та примирення і 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8 травня, у День пам’яті та примирення, заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, голова районної ради Андрій Броїло поклали квіти до меморіальних і пам’ятних місць пов’язаних із Другою світовою війною, могил загиблих героїв, які віддали свої життя, звільняючи українську  землю від нацистських загарбників.

Подвиг загиблих у роки війни присутні вшанували хвилиною мовчання.

Вся історія людства, на жаль, це історія війн. Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою у нашій історії. Весь світ щороку вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, жертв цієї страшної війни.

Друга світова війна в свої горнила втягнула 62 країни з 73-х, які існували в той час у світі. Україна за кількістю втрат посідає третє місце. Без перебільшення можна говорити про те, що українські воїни відіграли у перемозі чи не найвирішальнішу роль.

День пам’яті та примирення (8 травня) і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня) – це, без сумніву, надзвичайно важливі дати для Українського народу. День перемоги – це свято сильних духом, котрі у дуже непростий час змогли порозумітися, об’єднатися, піднятися на боротьбу та здолати нацизм, тим самим подарувавши нащадкам майбутнє.

У цей  день дорога пам’яті також пролягла місцями захоронення ковельчан-учасників АТО, які в  наші часи загинули  за волю України.  

Нагадаємо, у зв’язку із карантином Ковельщина, як загалом по Україні, цьогоріч утримається від проведення масових заходів. Під час вшанувань дотримуватимуться необхідних обмежень.

Сектор організаційної та інформаційної

діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 779

Галерея зображень