Версія для друку
П'ятниця, 08 травня 2020 09:20

Голова ОДА Юрій Погуляйко закликає волинян дотримуватися карантину у найближчі вихідні

Цього року відзначення Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом приходиться на період пандемії коронавірусу. Це означає, що ми маємо відкласти масові акції та зібрання, вшановуючи пам’ять загиблих у Другій світовій війні вдома. Так, традиційного відзначення цих пам’ятних днів цьогоріч не буде, адже найважливіше для держави і суспільства - людське життя.

Також розумію, що місяць травень радує усіх нас не лише гарною погодою, але й великою кількістю вихідних днів. Зокрема, з нагоди Дня перемоги над нацизмом, що припадає на суботу, додатковим вихідним буде ще й понеділок 11 травня.

І останнім часом ми помітили, що громадяни, незважаючи на заклики медиків залишатися вдома, все менше дотримуються карантину.

Тому хочу застерегти волинян від необдуманих рішень, адже карантин ще не закінчився і карантинні обмеження  не відмінені. Окрім того, епідеміологічна ситуація наразі не покращилася. І хоча різкого спалаху захворювань не фіксується, однак, поки що, як свідчить щоденна статистика, в Україні та на Волині кількість тих, хто захворів, не зменшується.

Звертаюся до всіх волинян: знаю, що багато хто з вас уже стомився від карантинних вимог, розумію ваше бажання побачитися з друзями за чашкою кави та відвідати родичів. Але давайте наберемося терпіння та дочекаємося закінчення карантину, аби всі зусилля з протидії поширенню коронавірусу не пішли нанівець. Країна робить усе можливе, аби ми швидше могли повернутися до звичного способу життя. Кожен з нас має допомогти у цьому. 

Залишаймося вдома та будьмо здорові.

З повагою голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко 

Переглядів 594