Версія для друку
Середа, 06 травня 2020 13:55

З нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Відповідно до постанови  Кабінету Міністрів України  від 19 лютого 2020 року № 112 "Деякі питання виплати у 2020 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" і  "Про жертви нацистських переслідувань" в районі проведено своєчасне нарахування і виплату щорічної разової грошової допомоги до 5 травня ветеранам війни, що фінансується з Державного бюджету України.  Дану допомогу  виплачено  1231 ветерану війни Ковельщини на суму 1519,6 тис. грн., в тому числі для 8 фронтовиків,  та 2 ветеранів УПА.

У районі постійно проводиться робота із забезпечення виконання законодавчих актів з питань соціального захисту ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. Згідно  Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" ветерани війни користуються знижкою плати за житлово-комунальні  послуги в межах  норм споживання передбачених  чинним  законодавством (щомісячно) та пільгами на придбання твердого палива та скрапленого газу.

З метою своєчасного вирішення соціально-побутових проблем працівниками управління соціального захисту населення та  комунальної установи Центр надання соціальних послуг Ковельської районної ради постійно проводяться обстеження умов проживання осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, солдатських вдів, сімей військовослужбовців загиблих під час проведення антитерористичної операції.

Районною владою та об’єднаними територіальними громадами виділено кошти з місцевих бюджетів для надання матеріальної допомоги та придбання продуктових наборів для ветеранів війни.  

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації      

Переглядів 642