Версія для друку
Понеділок, 04 травня 2020 15:48

Головне управління Держгеокадастру у Волинській області інформує

Від 1 травня погодження усіх видів документації із землеустрою територіальними органами Держгеокадастру  відбуватиметься за принципом екстериторіальності.

Впродовж чотирьох років, які функціонує екстериторіальний принцип погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, він зарекомендував себе як потужний механізм боротьби з корупційними ризиками, що колись виникали.

Окрім цього, завдяки такому принципу, на відміну від погодження за місцем розташування земельної ділянки, досягнуто:

 вчасності розгляду проектів об’єктивності та неупередженості під час розгляду усунення контакту між розробником та експертом.

У такий спосіб, з метою зниження корупційних ризиків та забезпечення прозорості дій під час погодження документації із землеустрою Уряд прийняв постанову Кабінету Міністрів України від 3 березня 2020 р. № 208 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 р. № 580», якою передбачається погодження всіх видів документації із землеустрою територіальними органами Держгеокадастру за принципом екстериторіальності.

Постанова набирає чинності з 1 травня 2020 року.

Аби зменшити часові затрати розробників документації та забезпечити комфортні умови надання адміністративної послуги, відтепер документація на погодження подається лише в електронній формі та через особистий кабінет.

 Висновок про розгляд документації із землеустрою надсилатиметься розробнику на електронну пошту, скріплюватиметься лише ЕЦП та міститиме QR код (ніяких зайвих печаток/штампів/звернень до територіальних органів).

Переглядів 608