Версія для друку
Середа, 29 квітня 2020 12:50

Мінцифри запрошує держслужбовців на онлайн-навчання

Міністерство цифрової трансформації України запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка наразі вже доступна в мережі Інтернет.

На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали. Наразі на платформі доступний онлайн-курс «Цифрова грамотність для державних службовців», який охоплює можливості та особливості функціонування безкоштовних сервісів Google для використання в професійній діяльності та повсякденному житті.

З метою залучення якомога більшої кількості державних службовців до процесу опанування цифровими навичками, Міністерство цифрової трансформації звертається до державних службовців щодо можливості перегляду зазначеного курсу з отриманням відповідного сертифікату, що засвідчує успішне проходження базового курсу з цифрової грамотності обсягом 2 години (0,07 кредиту ЄКТС).

Після перегляду всіх серій і проходження тестів кожен держслужбовець навчиться спільно редагувати документи онлайн, користуватися онлайн-сервісами, налаштовувати сповіщення щодо ключових слів, створювати Google-форми, використовувати глобальні статистичні дані, застосовувати лайфхаки в користуванні електронною поштою та ефективно організовувати роботу за допомогою цифрових рішень.

Як повідомляє прес-офіс Мінцифри, освітній серіал розроблений у співпраці з компанією Google та втілений за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge.

Окрім цього, на платформі можна знайти такі курси:

«Базові цифрові навички» – курс розрахований для людей похилого віку, які зможуть навчитися впевнено користуватися смартфоном, комп’ютером і планшетом;«Цифрові навички для вчителів» – курс про використання онлайн-інструментів, щоб зробити навчальний процес більш захопливим та ефективним;«Безпека дітей в інтернеті» – курс для батьків як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів, суїцидальних Інтернет-спілок, сексуального насильства.

(Інформацію підготовлено за матеріалами Міністерства цифрової трансформації України)

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Переглядів 651