Версія для друку
Четвер, 27 лютого 2020 17:12

Відеоселекторна нарада

27 лютого, під керівництвом голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка, у режимі відеоселектору відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглядалось питання про заходи щодо запобігання можливого поширення на  території області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co-2.

У Ковельській студії відеоселекторного зв'язку учасниками наради були заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, керівники профільних структурних підрозділів, фахівці Ковельського міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та комунального некомерційного підприємства Ковельське МТМО.

Як розповіла, директор ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» Наталія Янко попередньо державним управлінням було закуплено необхідну кількість захисного одягу та два безконтактні термометри, які уже використовуються в роботі.

«Ми тісно співпрацюємо із прикордонниками на пунктах пропуску. Спільно проводимо превентивні заходи, проводимо температурні скринінги, усіх хто перетинає кордон. Станом на сьогодні не виявлено жодної особи з ознаками захворювання», – розповіла Наталія Вікторівна. – Надалі наша служба потребує додаткових засобів для вірусологів та епідеміологів, які в разі потреби будуть залучені до роботи у вогнищах хвороби. Окрім цього варто розглядати питання придбання безконтактних термометрів».

Начальник Луцького прикордонного загону Олег Вовк повідомив, що на «Ягодині» облаштоване приміщення для ізолятора та майданчик для дезінфекційної обробки автотранспорту. З медичними закладами узгоджено порядок дій при виявленні особи з підозрою на коронавірусну інфекцію. Прикордонні наряди забезпечені пірометрами, в кількості 18 штук.

Віктор Бабюк, генерал-майор, начальник західного регіонального управління державної прикордонної служби України наголосив, що у всіх прикордонних загонах відпрацьований алгоритм дій при виявленні особи із підозрою коронавірусу. Також визначено алгоритм дій для перевірки залізничного транспорту.

Сектор організаційної та інформаційної

діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 724

Галерея зображень