Версія для друку
Понеділок, 24 лютого 2020 14:30

На Ковельщині відбувся обласний конкурс читців «Мій любий краю», присвячений 149-й річниці від дня народження Лесі Українки

23 лютого 2020 року в Колодяжненському Центрі культури, дозвілля та спорту відбувся обласний конкурс читців «Мій любий краю», присвячений 149-й річниці від дня народження Лесі Українки. Організаторами культурно-мистецького заходу  виступили управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації та Обласний науково-методичний центр культури.

До складу журі увійшли заступник начальника управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації Валерій Дмитрук, голова циклової комісії сценічного мистецтва та культурно-дозвіллєвої діяльності Волинського коледжу культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського Лідія Марчук, директор Обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова, заступник директора ОНМЦ, член національної спілки журналістів України Віталій Клімчук, провідний методист з театрального мистецтва Валентина Недумова, головний режисер, організатор творчої діяльності ОНМЦ Ніна Фурдило.

У конкурсі, що проходив на уславленій генієм Лесі Українки землі, взяли участь 35 читців з різних  районів та міст області. Усі конкурсанти, які змагалися у трьох вікових категоріях, продемонстрували високу виконавську майстерність. 

Відрадно, що виступи шанувальників Лесиного слова, які представляли Ковельщину, отримали високу оцінку журі.

Дипломантами конкурсу в молодшій віковій категорії стали  Анастасія Шпак  з БК с. Доротище,  Андрій Осійчук з БК с. Скулин Колодяжненської ОТГ, які посіли відповідно друге та третє місця.

В середній віковій категорії Еліна Смаль з Голобського будинку мистецтв Голобської ОТГ здобула перше місце, а друге – Маргарита Орлова, яка представляла  заклад культури с. Гішин.

У старшій віковій категорії друге місце  в Оксани Турко з Центру культури і дозвілля Люблинецької ОТГ, а третє – у  Юлії Кравчик з Центру культури, дозвілля та спорту Колодяжненської ОТГ.  

Переможці та призери обласного конкурсу читців «Мій любий краю» нагороджені дипломами та подяками управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації та книгами. Тож щиро вітаємо наших земляків з успішним виступом.

Сектор організаційної та інформаційної

діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 781

Галерея зображень