Версія для друку
П'ятниця, 21 лютого 2020 09:04

Дотримання прав і свобод громадян - пріоритет діяльності влади

20 лютого в залі засідань райдержадміністрації відбулась робоча зустріч регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Віталія Єлова з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Ковельщини.

У навчально-просвітницькому заході взяли участь заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, заступник голови районної ради Олександр Пасенковський, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники селищних, сільських рад району.

В. Єлов коротко проінформував про визначені законодавством України завдання та права Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та його регіональних координаторів щодо дотримання прав і свобод людини, а також представив презентацію на тему: "Право на доступ до публічної інформації. Результати моніторингу Єдиного державного порталу відкритих даних, проведеного Секретаріатом Уповноваженого з Верховної Ради України з прав людини у 2019 році."

Промовець наголосив на важливості дотримання посадовими особами органів виконавчої влади та місцевого самоврядування вимог законів України "Про доступ до публічної інформації", "Про захист персональних даних" та інших законодавчих актів, спрямованих на захист основоположних прав і свобод людини та громадянина. Учасники зустрічі мали змогу обмінятись думками з актуальних питань дотримання прав і свобод людини в Україні.

Сектор організаційної та інформаційної

діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 673

Галерея зображень