Версія для друку
Четвер, 20 лютого 2020 13:56

Герої не вмирають

20 лютого, в читальній залі центральної районної бібліотеки  віддати данину пам'яті і шани Героям Небесної Сотні зібрались керівники районної і міської влади: заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, голова районної ради Андрій Броїло, Ковельський міський голова Олег Кіндер, а також учасники Революції Гідності, волонтери,  учасники АТО та ООС, представники трудових колективів підприємств, установ, духовенства та громадськості Ковельщини. Символічною стала участь в годині пам'яті  вихованців Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

Герої не вмирають! Відважні, безстрашні, вільні. Вони разом із сотнями тисяч небайдужих патріотів  повстали на боротьбу за європейський вибір та демократичні цінності. І без вагань віддали свої життя за Україну, за  Свободу  й  Гідність, за щасливе майбутнє кожного з нас.   

Представники духовенства ПЦУ та усі учасники заходу звершили молитву за упокій душ  Героїв Небесної Сотні, вшанували їх світлу пам'ять хвилиною мовчання.

Із хвилюванням присутні вдивлялись у кадри історичної хроніки Майдану, що розпочав новий відлік в історії України. Аматори сцени міста й району присвятили Героям літературно-мистецьку композицію, номери якої пройняли патріотичними почуттями душу кожного. Лейтмотивом заходу стали заключні слова ведучих:

Нам треба об’єднатись воєдино,

Бо мрії й прагнення у нас одні.

Щоб стала вільна й сильна Україна,

Ми скажем усі разом: ні – війні.

По завершенні заходу його учасники поклали живі квіти до Стели  пам'яті загиблим землякам - учасникам АТО, та до пам’ятника Борцям за волю України.

Сектор організаційної та інформаційної

діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 787

Галерея зображень