Версія для друку
Середа, 12 лютого 2020 11:05

Відбулося засідання районної комісії

12 лютого 2020 року відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмана.

Присутні члени комісії заслухали інформацію начальника Ковельського МРВ УДСНС України у Волинській області Володимира Войтаніка щодо стану проведення профілактичної роботи в житловому секторі та попередження виникнення пожеж. Посадовець зазначив, що протягом січня 2020 року в місті Ковелі та Ковельському районі працівниками 4 ДПРЧ, 19 ДПРЧ та 21 ДПРП  було проведено профілактичну роботу з мешканцями  264 житлових будинків, з яких 15 – одинокі громадяни похилого віку;   49 – багатодітні сім’ї ,  5 - неблагополучні сім’ї. Бесідами та інструктажами охоплено 306 громадян. Під час проведення подвірних обходів виявлено 2 порушення правил пожежної безпеки у житлових будинках. Громадянам надано консультативну допомогу щодо усунення даних порушень та проінформовано органи місцевого самоврядування. Протягом 2019 року в місті та районі проведено профілактичну роботу в 3137 житлових будинках,  проінструктовано  3455 громадян.

Доповідач зазначив, що працівники відділу постійно проводять роботу серед населення щодо роз’яснення правил пожежної безпеки в побуті під час експлуатації побутових електроприладів, газового обладнання, попереджають про виникнення пожеж через  дитячі пустощі з вогнем, необережне поводження з вогнем і паління, навчають правилам поводження з вибухонебезпечними предметами, роз’яснюють вимоги законодавства щодо заборони спалювання сухої рослинності.  

В ході засідання комісії також проаналізовано стан зовнішнього протипожежного водопостачання в населених пунктах району та стан утримання і експлуатації захисних споруд цивільного захисту  а також затверджено план роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на 2020 рік. З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення.

Сектор організаційної та інформаційної

діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 656

Галерея зображень