Версія для друку
Понеділок, 10 лютого 2020 16:30

Волинь представить програму «Великого будівництва» на засіданні Кабміну

Найближчим часом на Волині озвучать програму «Великого будівництва» на 2020 рік. За задумом Уряду, стартує програма Президента України 1-го березня. До 14 лютого 2020 року обласні державні адміністрації мають підготувати перелік шкіл, дитсадків, приймальних відділень лікарень, стадіонів та доріг, які будуть збудовані або капітально відремонтовані до кінця поточного року. За задумкою Кабміну, перебіг будівництва усіх об’єктів по усій країні можна буде відслідковувати в реальному часі на інтерактивній карті України.

Про це стало відомо під час відеоселекторної наради Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з керівниками обласних державних адміністрацій 7 лютого.

«Ми починаємо масштабне будівництво та капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів та доріг по всій країні. З боку Уряду ми забезпечимо регіони всім необхідним, щоб будівництво почалось вчасно. Головна задача керівників ОДА — це вчасна координація діяльності з профільними міністерствами та відомствами та координація роботи на містах», — сказав Олексій Гончарук.

Прем’єр-міністр пояснив, що логіка програми «Велике будівництво» дуже проста. У кожної області має бути узгоджений з Міністерством розвитку громад та територій перелік об’єктів, які область планує побудувати або відремонтувати протягом року. До 14 лютого всі області мають узгодити перелік об’єктів на будівництво з Мінрегіоном в рамках ДФРР, який для багатьох є основним джерелом фінансування.

Окремо області також мають узгодити з Укравтодором перелік доріг, які планують побудувати в рамках Дорожнього фонду. В пріоритеті — дороги до опорних шкіл та лікарень.

Глава Уряду додав, що до наступного тижня у кожного керівника ОДА має бути конкретний план області з переліком всіх об’єктів та доріг до них. Ці плани кожен голова облдержадміністрації презентує наступного тижня в Києві на засіданні Уряду.

Переглядів 693