Версія для друку
Вівторок, 14 січня 2020 16:44

Підведення підсумків роботи Ковельського МРВ УДСНС України у Волинській області

Підведення підсумків роботи Ковельського МРВ УДСНС України у Волинській області

13 січня 2020 року в залі засідань Ковельського міськрайонного відділу управління ДСНС України у Волинській області відбулася нарада з підведення підсумків роботи Ковельського МРВ (ДПРЧ-4, ДПРЧ-19, ДПРП-21) управління ДСНС України у Волинській області за 2019рік. Нараду провів начальник управління ДСНС України у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук .

У даній нараді взяли участь заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, голова районної ради Андрій Броїло, представники міської влади, працівники Ковельського МРВ УДСНС України у Волинській області.

Заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман подякував усім службам системи цивільного захисту району за злагоджену роботу та окреслив головні завдання стосовно запобігання аварій на об’єктах життєзабезпечення населення, зменшення кількості надзвичайних подій і пожеж та виконання заходів, визначених планами основних заходів цивільного захисту на 2020 рік. Роман Ярославович привітав усіх учасників нарадами новим роком та різдвяними святами а також вручив почесні відзнаки районної влади рятівникам Ковельщини за підсумками 2019 року.

За високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов’язків,  вагомий особистий внесок у справу цивільного захисту  населення та активну громадянську позицію Почесною грамотою райдержадміністрації та районної ради нагороджені підполковник  служби цивільного захисту, начальник Ковельського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Волинській області Володимир Войтанік, головний інспектор Ковельського міськрайонного відділу управління ДСНС України у Волинській області Станіслав Гірук, начальник  21 державного пожежно-рятувального поста Управління ДСНС України у Волинській області Петро Бедешко.

У своєму звіті начальник Ковельського МРВ УДСНС України  у Волинській області підполковник служби цивільного захисту Володимир Войтанік зазначив, що протягом 12 місяців 2019 року було ліквідовано 174 (в районі – 81) пожеж та загорань, з них в екосистемах та на торфовищах виникло 40 пожеж, врятовано матеріальних цінностей на суму 9,3 млн. гривень.

На території Ковельського району організовано цілодобове чергування 11 формувань місцевої пожежної охорони (МПО), яка залучалась до гасіння пожеж та загорань, а також на ліквідацію надзвичайних ситуацій протягом звітного періоду 63 рази. На фінансування підрозділів МПО в 2019 році було передбачено та використано коштів органами місцевого самоврядування (сільськими, селищними радами) в сумі 2,5млн. грн. (в 2018 – 2,1 млн.грн. ).

Парк пожежно-рятувальної техніки Ковельського МРВ становить 27 одиниць. В грудні минулого року парк техніки 4 ДПРЧ та 19 ДПРЧ був оновлений двома автомобілями АЦ-4-60(530927)-515М та АРА-М Ford Ranger.

Протягом року здійснено 5 виїздів на ідентифікацію вибухонебезпечних предметів (ВНП) в м. Ковель та 15 виїздів у Ковельський район. Групою піротехнічних робіт АРЗ СП Управління ДСНС України у Волинській області було знешкоджено 138 боєприпасів.

На обліку в Ковельському МРВ знаходиться 1979 об’єктів різних форм власності, на яких протягом року проведено  379 планових та 56  позапланових перевірок об’єктів органів влади та суб’єктів господарювання. Запропоновано до усунення 2601 захід з питань пожежної та техногенної безпеки,  в середньому  кількість усунутих порушень, які були виявлені попередніми перевірками – становить 1405, що складає  54 % від загальної кількості запропонованих заходів.

На виконання доручення Прем’єр міністра України від 11.12.2019 року № 44205/1/1-19 та протокольного рішення засідання Кабінету Міністрів України від 06 грудня 2019 року проведено 26 позапланових перевірок навчальних закладів, гуртожитків та торгівельно-розважальних центрів, з відпрацюванням евакуації на випадок пожежі та проведенням інструктажів.

Начальник управління ДСНС України у Волинській області, генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук підсумував роботу Ковельського МРВ за попередній рік та окреслив основні завдання, які необхідно виконати у 2020 році, подякував особовому складу за сумлінну службу.

Сектор організаційної та інформаційної

 роботи апарату райдержадміністрації

Переглядів 1120

Галерея зображень