Версія для друку
Понеділок, 13 січня 2020 13:12

Виступ народного аматорського хору працівників культури "Вишиванка" Ковельського районного будинку культури став окрасою обласного етнофестивалю «Три празники в гості»

Виступ народного аматорського хору працівників культури "Вишиванка" Ковельського районного будинку культури став окрасою обласного етнофестивалю «Три празники в гості»

12 січня 2020 року у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка відбулося обласне святково-обрядове різдвяне дійство «Три празники в гості». Ковельщину тут гідно представив, найкращий колядницький гурт району – народний аматорський хор працівників культури "Вишиванка", виступ якого отримав високу оцінку глядачів та організаторів фестивалю.

Святковий захід розпочався з огляду різдвяної атрибутики, яку було представлено роботами переможців обласного конкурсу «Волинська різдвяна містерія», де глядачі могли побачити новорічно-різдвяні павуки, дідухи, маски ряджених.

У різдвяній містерії на головній сцені Волині по особливому врочисто й душевно звучали колядки, щедрівки, йорданські пісні, що супроводжувались обрядами посівання, новорічно-різдвяними віншуваннями гостей. Особливого колориту святу надали старовинні обрядові дійства – водіння Маланки, кози, ведмедя у виконанні фольклорних колективів області.

Усі творчі колективи, що взяли участь у яскравому фольклорному дійстві, було відзначено подяками управління культури облдержадміністрації.

Приємно, що фестиваль «Три празники в гості» за роки свого існування став однією з найулюбленіших культурно-мистецьких подій для волинян і гостей Лесиного краю. Його мета – дарувати людям різдвяну радість, і звісно ж берегти, відроджувати й популяризувати воістину безцінні скарби духовної і культурної спадщини, якими є волинські різдвяні звичаї та обряди. Відрадно, що на Волині, як ніде інше в Україні, найбільш повно збережено справжню автентичну народну творчість обрядових дійств родинно-побутового та річного святкового циклу.

Сектор організаційної та інформаційної

діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 849

Галерея зображень