Версія для друку
Вівторок, 03 грудня 2019 16:55

Вчитись ніколи не пізно

Днями в приміщення загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с. Уховецьк відбувся районний семінар-практикум для вчителів зарубіжної  літератури на тему: «Емоційний інтелект як засіб соціалізації учнів». Для участі у методичному заході прибули вчителі словесності закладів загальної середньої освіти усього району. Теоретичний модуль семінару відкрили Лілія Осіпчук, головний спеціаліст управління гуманітарної сфери виконавчого комітету Колодяжненської сільської ради, Лариса Дятел, методист районного методичного кабінету та Олена Алексійчук, директор ЗОШ І-ІІІ ст. с. Уховецьк.

З методикою формування емоційного інтелекту школярів учасники семінару змогли познайомитись на відкритому уроці зарубіжної літератури в 5 класі на тему: «Новорічне диво у казці Г.К. Андерсена «Дівчинка з сірниками»». Його провела Людмила Бединська, вчитель – методист, заступник директора школи в селі Уховецьк, яка продемонструвала інноваційні методи, форми, прийоми, технології навчання. Вчителі зарубіжної літератури змогли взяти до скарбнички педагогічної майстерності багато цікавих, практичних, дієвих ідей.

Практикум «Сертифікація – зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника» провела Лариса Дятел, методист районного методичного кабінету. Вона ознайомила присутніх з процедурою проходження сертифікації, зокрема, наголосила на етапах сертифікації: 1) експертне оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації шляхом вивчення практичного досвіду їх роботи; 2) самооцінювання учасником сертифікації власної педагогічної майстерності (е-портфоліо), 3) оцінювання фахових знань та умінь учасників сертифікації шляхом їх незалежного тестування. Усі учасники семінару мали змогу виконати примірні завдання сертифікаційної роботи і перевірити свої власні знання з методики, педагогіки та професійної компетентності.

Цікавим та захоплюючим був тренінг «День відкритих дверей у мусейоні, або Розвиток творчої активності вчителя», підготовлений Людмилою Бединською. Вчителі зарубіжної літератури об’єднались в групи та виконали ряд запропонованих творчих вправ.

Учасники семінару опрацювали як теоретичні, так і практичні аспекти організації роботи вчителя-словесника на уроках зарубіжної літератури, основні підходи та технології, необхідні для роботи вчителя.

Зустріч пройшла в атмосфері співпраці й педагогічної творчості. Навчально-практичний семінар став майданчиком для спілкування, обміну думками та творчими планами щодо роботи в умовах реформування освіти.

Відділ освіти райдержадміністрації

Переглядів 799

Галерея зображень