Версія для друку
П'ятниця, 29 листопада 2019 18:17

Виїзне засідання Комітету Верховної Ради Ураїни з питань гуманітарної та інформаційної політики в Колодяжному

Впродовж двох днів на Волині працював Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики. Варто зазначити, що Комітет у новому складі вперше працював на виїзді – і вперше саме на Волині.

29 листопада заступниця міністра культури, молоді і спорту Ірини Подоляк та члени парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, зокрема, народні депутати України: Юрій Павленко, Єлізавета Богуцька, Андрій Боблях, Ірина Костанкевич, Дмитро Нальотов, Софія Федина, Євгенія Кравчук завітали у Колодяжненський літературно– меморіальний музей Лесі Українки.

Завідувачка музею Ольга Бойко разом із дитячим фольклорним колективом «Веретенце» та народним аматорським фольклорним гуртом «Джерело» БК с. Скулин провели для гостей театралізовану екскурсію музеєм. По завершенню екскурсії, відбулась зустріч представників Комітету з музейниками, науковцями, представниками обласної, районної та місцевої влади, під час якої обговорювались питання відзначення на державному рівні 150-річчя від дня народження Лесі Українки та питання розвитку культури в умовах децентралізації, зокрема функціонування бібліотек.

Відтак, відзначення ювілею Лесі Українки у 2021 році повинно стати не лише одноразовою акцією: до річниці планують вирішити проблеми з виданням та екранізацією її творів та підтримати літературні музеї.

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної

політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 800

Галерея зображень