Версія для друку
Четвер, 28 листопада 2019 15:16

Булінг – ми можемо його зупинити!

Булінг – тривожна тенденція, особливо для дитячого середовища. Щодня кожна четверта дитина в Україні потерпає від проявів цього ганебного явища.

З метою профілактики та подолання булінгу серед дітей шкільного віку        27 листопада 2019 року начальником відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді центру надання соціальних послуг Оленою Приступою, інспектором з ювенальної превенції сектору превенції Ковельського ГУНП у Волинській області Юрієм Кузьмуком та головою громадської організації «Альфа клуб» Катериною Чабан для учнів закладів загальної середньої освіти села Тойкут був проведений відкритий діалог з елементами тренінгу на тему «Булінг – ми можемо його зупинити!»

Діалог був поділений на теоретичну та практичну частини. Під час теоретичної частини учні ознайомились з поняттям «булінг», його видами, наслідками та відповідальністю за його вчинення. Інспектор з ювенальної превенції Юрій Кузьмук розповів про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу та як вчасно і правильно реагувати на його прояви в освітньому середовищі.

Протягом практичної частини діти виконували вправи направленні на формування відповідальної та безпечної поведінки, спробували зрозуміти почуття людини, яка зазнає насильства, вирішували ситуативні завдання, вступали в дискусію. Також Катерина Чабан, за допомогою, фарб та акваріуму показала, що відчувають діти, коли їх ображають. Хлопчики та дівчатка усвідомили всю шкоду, яку спричиняє булінг по відношенню до іншої дитини та засвоїли правила протидії цьому явищу.

Відділ соціальних служб для

сім’ї, дітей та молоді центру надання

соціальних послуг райдержадміністрації

Переглядів 789

Галерея зображень