Версія для друку
П'ятниця, 22 листопада 2019 14:05

Із 28 сесії Ковельської районної ради

Із 28 сесії Ковельської районної ради.

Звучання Державного Гімну України та молитви за Україну у Ковельській центральній районній бібліотеці знаменували про відкриття чергового сесійного засідання Ковельської районної ради. Тож на 28 сесію районної ради сьогодні, 22 листопада 2019 року, прибули та зареєструвались 22 районних обранці, вів сесію - голова районної ради Андрій Броїло. В роботі сесійного засідання участь взяли: перший заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, керівники силових та правоохоронних органів, структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів державної виконавчої влади району, установ та організацій району.

На порядку денному - ряд питань, що належать виключно до компетенції районної ради. Традиційно, створивши робочі органи сесії, а саме лічильну та редакційну комісії, окремі депутати районної ради, зокрема: Анатолій Корнійчук, Володимир Андросюк, Микола Чуль озвучили свої запити та запитання до представників районної влади, керівників установ та організацій району.

Сьогоднішнє сесійне засідання вирізнялось від інших тим, що це одна сесія року, коли про роботу звітує голова районної ради. Відтак, депутати ухвалили Звіт голови районної ради Броїла А.П. про роботу за період з грудня 2018 по листопад 2019 року. Продуктивним було обговорення питання про роботу сектору превенції Ковельського відділу поліції Головного управління національної поліції у Волинській області щодо профілактики протиправних діянь в населених пунктах району. Відповідно до затвердженого порядку денного наступними народні обранці заслухали питання щодо виконання Програми фінансової підтримки та розвитку первинної медичної допомоги у Ковельському районі на 2018-2019 роки та про продовження терміну дії відповідної Програми на 2020 рік. Інформував депутатів із зазначених вище питань - головний лікар Центру ПМСД Ковельського МТМО Олег Кубай.

Своєю чергою завідувач сектору містобудування та архітектури райдержадміністрації Марія Вігура звітувала про виконання Програми з розроблення та оновлення містобудівної документації населених пунктів Ковельського району на 2015-2019 роки та презентувала відповідну Програму на період до 2024 року.

Народними обранцями під час сесійного засідання були внесені зміни до Програми покращення Центру обслуговування платників Ковельської ДПІ Ковельського управління ГУ ДФС у Волинській області на 2019-2020 роки та Комплексної програми розвитку освіти Ковельського району на 2017-2021 роки, до рішення районної ради від 13.12.2018 року №23/28 «Про районний бюджет на 2019 рік» та до Порядку надання та використання коштів районного бюджету на часткове відшкодування витрат за придбання основних засобів виробництва, в тому числі ВРХ для власників ОСГ.

Наступні питання стосувались передачі майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ району у комунальну власність селищних та сільських рад, зокрема: об’єктів нерухомого майна ПЗОіВ «Оберіг» - Колодяжненській сільській раді об’єднаної територіальної громади та приміщення школи села Ворона - Любитівській сільській раді. Прийняли депутати й рішення щодо прийняття прав засновника та затвердження Положення КУ Центру надання соціальних послуг Ковельської районної ради в новій редакції, в новій редакції Статуту КУ Ковельський районний будинок культури Ковельської районної ради та   нової редакції Положення про Ковельську централізовану бібліотечну систему.

У відповідності до затвердженого порядку денного 28 сесії районної ради наступні 11 проєктів рішень стосувались перейменування та затвердження нової редакції статутів закладів освіти району, відповідно, з усіх питань депутатів інформувала начальник відділу освіти райдержадміністрації Ірина Ревейчук. За скороченою процедурою «запитання – відповіді» депутатами були розглянуті, а опісля ухвалені, План роботи районної ради на 2020 рік та План діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2020 рік та внесені відповідні зміни до списку присяжних Ковельського міського суду, затвердженого рішенням районної ради від 23.02.2017 року №11/12.

В розділі «Різне», традиційно, народні обранці розглянули та ухвалили Звернення районної ради до місцевих та вищих органів влади, зокрема: до Міністерства розвитку громад та територій України, т. в. о. голови Волинської облдержадміністрації щодо необхідності будівництва дошкільного навчального закладу в селі Білин Ковельського району; до т. в. о. голови Волинської облдержадміністрації щодо перегляду розпорядження про передачу в оренду АТ « Українська залізниця» земельних ділянок в частині встановлення орендної плати , до Ковельського міського голови та депутатів Ковельської міської ради щодо функціонування централізованої бібліотечної системи та підтримано Звернення Луцької міської ради до Президента України щодо недопущення погіршення прав та гарантій педагогічних працівників.

Традиційно, Державний Гімн України сповістив про завершення роботи 28 сесії районної ради.

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної

політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 855

Галерея зображень