Версія для друку
Середа, 13 листопада 2019 15:59

Булінг: як захистити від нього дітей

Останнім часом у ЗМІ дуже багато розповідають про булінг та як захистити від нього дітей, забуваючи про вчителів, які також стають жертвами цькування і стверджують, що не відчувають себе захищеними. Щоб запобігти зазначеній проблемі у Ковельському районі відділом СССДМ, службою у справах дітей провели відкритий відеолекторій з учнями ЗОШ І-ІІІ ст. с. Дроздні на тему: «Булінг проти вчителів: як протистояти агресії в школах».

 Жвава дискусія та цікавий діалог виник під час обговорення цього питання між учителями та учнями з багатьох питань, наприклад, хто винен, якщо учні систематично порушують дисципліну, відмовляються виконувати вимоги педагога, використовувати образливі прізвиська. Спеціалістами також було зазначено, що до цього переліку можна віднести й такі прояви булінгу проти вчителів: обговорення приватного життя вчителя, ігнорування, негативні пости в соцмережах, відправка анонімних листів з образами та погрозами, проявами агресії з боку батьків.

Вчителям було рекомендовано чітко знати свої права та обов’язки у сфері запобігання та протидії боулінгу (у разі нанесення тяжких тілесних ушкоджень звертатися обов’язково до поліції); у разі виникнення серйозного конфлікту з учнями чи батьками не намагатися врегульовувати його тет-а-тет, а залучити третю сторону з метою уникнення можливих негативних наслідків (звинувачень в упередженості, агресії); не замовчувати факти булінгу, які сталися в навчальному закладі, а повідомляти про них керівництво школи, яке у свою чергу звертається до поліції та служби у справах дітей.

 Відділ соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Центру надання соціальних послуг райдержадміністрації

Переглядів 831

Галерея зображень