Версія для друку
Вівторок, 12 листопада 2019 08:22

В Ковельському центрі професійно-технічної освіти завершила навчання група слухачів за професією «електрогазозварник»

В Ковельському центрі професійно-технічної освіти завершила навчання група слухачів за професією «електрогазозварник».

Професія «Електрогазозварника» відповідальна, майже віртуозна, адже від якості роботи залежить багато важливих показників: міцність, довговічність та стійкість будівельних конструкцій, робота і термін служби різної техніки. Зварювальні роботи застосовуються у багатьох галузях промисловості. Зварювальники працюють на будівельних майданчиках, створюючи конструкції та системи різних призначень, у промисловості, де зварювальні роботи є невід’ємною складовою виробничого процесу, в машинобудуванні, суднобудуванні та таких сферах, як енергетика, нафтопереробна промисловість, сільське господарство. Практично неможливо назвати такий сегмент виробництва, де б не застосовувалася праця електрогазозварника.

Протягом п’яти місяців опановували дану професію безробітні із Ковельського, Любомльського, Турійського, Ратнівського районів та міста Нововолинська. Під час випускного іспиту 11 листопада цього року вони мали можливість продемонструвати знання, які отримали під час теоретичного та виробничого навчання, проходження практики на підприємствах.

По закінченню державної кваліфікаційної атестації майстер виробничого навчання Россоха Юрій відмітив, що професія електрозварника – для справжніх чоловіків. Приємно, що збагачуючи свої професійні знання, слухачі зростають і набувають цінного досвіду. Так, на іспиті перед нами впевнені і відповідальні майстри своєї справи, готові до виконання складних завдань та кваліфікованої самостійної роботи. Із такими якісними кадрами підприємства матимуть вагомі результати і перспективу.

Присутня на екзамені спеціаліст з організації професійного навчання Ольга Костюк по спілкувалася із групою, поцікавилась їхнім враженням від навчання та практики. Усі слухачі задоволенні навчанням, готові самостійно виконувати зварювальні роботи та вдосконалювати професійні навички на майбутніх робочих місцях.

Ковельський МРЦЗ

Переглядів 814

Галерея зображень