Версія для друку
Середа, 06 листопада 2019 11:28

Відбулася зустріч із відомим українським письменником та журналістом Мирославом Дочинцем

Відбулася зустріч із відомим українським письменником та журналістом Мирославом Дочинцем

Частими гостями на Ковельщині є відомі митці, зокрема, у Центральній районній бібліотеці періодично відбуваються зустрічі з талановитими письменниками, знаними не лише в Україні, а й за її межами. На зустріч із одним із найбільш читабельних українських авторів Мирославом Дочинцем шанувальники його таланту чекали із нетерпінням, адже попередній раз письменник навідувався у Ковель більше чотирьох років тому. Представляючи гостя присутнім, працівниця бібліотеки Ольга Бичковська зазначила, що його книги буквально зачитані до дір, тож не дивно, що Мирослава Івановича зустріли тепло і привітно, а письменник, своєю чергою, впродовж невимушеної зустрічі не лише розповідав про свої твори і життєву філософію його книг, а дотепно піджартовував і вступав у діалог із публікою.

Мирослав Дочинець – талановитий український письменник, видавець, журналіст, член Асоціації українських письменників, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка. Його авторства книги: «Вічник», «Криничар», «Карби і скарби: Посвіт карпатського світу», «Мафтей. Книга, написана сухим пером», «Многії літа. Благії літа», «Горянин», «Бранець чорного лісу», «Синій зошит», «Єдин» та багато інших. Герої його книг – від карпатських мудреців до олігархів, а їх персони – реальні, сюжети невигадані, істини – життєві і глибокі. Багато книг Мирослава Дочинця є цінними не лише художньо, але й духовно, ба навіть – практично, - про що можемо судити із коротких розповідей автора про свої книги, окреслених ним уривків тощо.

Саме такою – змістовно і духовно наповненою була зустріч, на яку завітали представники районної влади, творчої інтелігенції краю та інші шанувальники творчості Мирослава Дочинця. І отримали масу позитивних емоцій та хорошу нагоду придбати улюблені чи досі непрочитані книги.

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної

політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 826

Галерея зображень