Версія для друку
П'ятниця, 27 вересня 2019 15:05

Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини при райдержадміністрації

Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини при райдержадміністрації. Вищезгадане засідання відбулося під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмпна сьогодні, 27 вересня 2019 року.

У порядку денному - 10 питань, які почергово були розглянуті членами комісії - представниками профільних служб - медичної, ювенальної превенції, пробації, структурних підрозділів райдержадміністрації. Варто зазначити, що питання, які стосувалися дарування житла, майна, земельної ділянки тощо на ім’я неповнолітніх чи його відчуження були попередньо детально вивчені і надані позитивні дозволи заявникам виключно в інтересах дітей.

Щодо блоку питань, які стосувалися надання висновків органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав тих чи інших громадян, то кожне із них, окрім попереднього вивчення, потребувало тривалого розгляду безпосередньо під час засідання комісії, тож до діалогу були запрошені всі учасники процесу за кожною зі справ.

У результаті одна справа була переадресована на повторний розгляд органу опіки та піклування сільської ради ОТГ за місцем проживання заявниці; одну із сімей узято на посилений контроль профільними службами та вирішено повторно розглянути питання на черговому засіданні комісії; щодо визначення місця проживання дитини та способів участі у вихованні малолітньої дитини батька, то було рекомендовано заявнику порушити відповідне клопотання у суді під час розгляду справи про розлучення подружжя; надано позитивний висновок щодо укомплектування прийомної сім’ї.

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної

політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 930

Галерея зображень