Версія для друку
Понеділок, 16 вересня 2019 13:07

Ковельщина долучилася до флешмобу

Ковельщина долучилася до флешмобу у знак підтримки і вдячності українським військовим морякам і бранцям Кремля, які повернулися з російського полону

Справжнім потрясінням для України та всього цивілізованого світу став черговий прояв агресивної політики Російської Федерації у відношенні до нашої країни: як відомо, 25 листопада 2018 року відбулося захоплення російськими прикордонниками трьох плавзасобів Військово-морських сил України у Керченській протоці та, в результаті застосування зброї, було поранено шістьох українських моряків і взято у полон усіх 24 військовослужбовців. Мабуть, не було такої людини, яка б не слідкувала за перебігом цих подій,та найголовніше, що у нього - щасливий фінал: 7 вересня цього року 35 незаконно утримуваних Росією українців, внаслідок обміну, повернулися додому.

Оригінально привітати моряків з поверненням на рідну землю, висловити слова вдячності за стійкість та мужність вирішили на Волині - зокрема, організували флешмоб, до якого долучилася і Ковельщина. У приміщенні районної державної адміністрації, за участі посадовців та працівників райдержадміністрації та районної ради, представників територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, військовослужбовців Ковельського ОМВК та членів громадської організації «Ковельська спілка ветеранів та волонтерів АТО» відбулася тематична акція, у рамках якої, у формі презентації, нагадали хронологію подій захоплення, утримування та повернення військовополених моряків додому, а з нагоди радісної події їх звільнення присутні взяли участь у флешмобі.

Прапори Військо-морських сил України, які на знак підтримки на той час полонених моряків були вивішені на багатьох державних установах краю, в тому числі, і Ковельській райдержадміністрації (у рамках всеукраїнської акції, яка стартувала в грудні 2018 року), тепер стануть історичними атрибутами: адже наші герої повернулися додому! Волинські АТОвці передадуть всі прапори в Музей морського флоту міста Одеси.

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 946

Галерея зображень