Версія для друку
Середа, 11 вересня 2019 15:24

Відбулося засідання районної комісії

Сьогодні, 11 вересня 2019 року, під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмана, на базі управління соціального захисту населення райдержадміністрації, відбулося засідання районної комісії у справах альтернативної (невійськової) служби.

Комісії у справах альтернативної служби утворюються для вирішення питань проходження альтернативної служби і є постійно діючими органами.

Відповідно до статті 2 Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу» право на альтернативну службу мають громадяни, виконання військового обов’язку якими суперечить їх релігійним переконанням і які належать до діючих, згідно з законодавством України, релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю.

На альтернативну службу направляються громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу і особисто заявили про неможливість її проходження.

Відтак, до районної комісії звернувся один із мешканців району із відповідною заявою, яку розглянули у визначеному законом порядку і надали дозвіл на проходження ним альтернативної (невійськової) служби.

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

 

Переглядів 993