Версія для друку
Понеділок, 09 вересня 2019 17:05

Відзначили День Колодяжненської громади

Цікавим, насиченим та направду колоритним було святкування Дня Колодяжненської громади: адже до відзначення головного дня ОТГ підійшли творчо, подбали не лише про різнопланову програму святкувань, а й про те, щоби мешканці кожного населеного пункту долучилися до визначного для місцевих краян дійства. І свято таки вдалося! Недільного дня, 8 вересня 2019 року, у центральній садибі - с. Колодяжне - відзначення Дня Колодяжненської громади розпочали зі спортивного фестивалю «Територія здоров’я», у рамках якого пройшли змагання з міні-футболу, пляжного волейболу, перетягування канату, армреслінгу, дартсу, кидання колоди та гирьового спорту. За підсумками змагань перше загальнокомандне місце та головний Кубок фестивалю вибороли любителі спорту з Уховецька.

Урочистою ходою вулицею села рушили до Центру дозвілля, молоді та спорту, на території якого відбулося подальше святкування. Зокрема, з цієї нагоди було представлено виставку – конкурс «Осінній вернісаж», до участі в якій долучився кожен навчальний заклад ОТГ. Перше місце у ньому присуджено школі с.Волошки.

Тематичною цікавинкою, актуальною нині для кожного села, став так званий «Картопля – Fest» - виставка, яку підготували бібліотекарі громади. Для гостей свята підготували цікаву інформацію про улюблений овоч українців - картоплю та запропонували дегустацію різноманітних картопляних страв, приготованих місцевими вмілими господинями. Окрім того, не доводилося нудьгувати дітлахам: діяли ігри та розваги з аніматорами, катання на дитячому поїзді, стрибання на батуті та надувній гірці. А ще, частування різними тістечками від Ковельського хлібокомбінату. Упродовж свята працювала виїзна торгівля, сувенірна крамничка.

На офіційній частині святкування відзначили подяками сільської ради активних жителів громади, доброчинців, спортсменів, тих, хто своїм життям і працею примножує здобутки, сприяє розвитку та популяризації громади.

Привітав мешканців із важливим днем господар свята - Колодяжненський сільський голова Віталій Кашик, щирі слова вітань линули від гостей - депутата обласної ради Віктора Козака, підприємців, меценатів, очільників ОТГ Ковельщини, представників місцевого духовенства. Побував на святі і перший заступник голови районної державної адміністрації Роман Кульцман, котрий побажав Колодяжненській громаді розквіту та процвітання, її мешканцям - благополуччя, щастя і добра, комфортного життя у рідному краї, насиченого дозвілля і таких цікавих та веселих святкувань як нині! У рамках концерту на гостей Дня громади чекав святковий музичний подарунок за участі Волинського державного академічного народного хору. Виступом відомого за межами нашої держави колективу дуже потішилися колодяжненці та гості свята - і їх бурхливі оплески - тому свідчення.

Не обійшлося без смачних частувань національними українськими стравами та розігращу лотереї із цінними призами, а насамкінець було організовано святкову дискотеку.

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 972

Галерея зображень