Версія для друку
Четвер, 05 вересня 2019 16:25

Обласна відеоселекторна нарада

5 вересня перший заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, заступник голови райдержадміністрації Аркадій Степанюк, окремі працівники структурних підрозділів райдержадміністрації взяли участь в обласній відеоселекторній нараді, яку провів т.в.о. голови облдержадміністрації Олександр Киричук.

Під час наради директор департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Юрій Горбенко прозвітував про підсумки жнив та хід осінньо-польових робіт на Волині. Станом на сьогоднішній день в області завершено збір ранніх зернових та зернобобових – намолочено майже 960 тис тонн.     Посадовець зауважив, що цьогорічна урожайність ранніх зернових та ріпаку дещо нижча від минулорічної. В основному це викликано дефіцитом вологи у період наливання зерна, особливо постраждали сорти пізніх термінів достигання.     Однак, за рахунок гарного стану пізніх зернових, зокрема кукурудзи, попередні розрахунки дозволяють очікувати на валовий збір не менше минулорічного.     Щодо цін, то вони зупинилися на відмітці 4200-4450 грн/т на пшеницю, 4100-4200 грн./т на ячмінь.

За інформацією посадовця щодо збору ранніх зернових та зернобобових культур по всіх категоріях господарств в області обмолочено 261,9 тис га, де намолочено 959,65 тис тонн, врожайністю 36,6 ц/га. Юрій Мефодійович також зупинився на державній підтримці галузі АПК у 2019 році.

Другим пунктом у порядку денному - про стан призовної і мобілізаційної роботи, що належать до компетенції військових комісаріатів, у рамках якого прозвучала доповідь заступника військового комісара - начальника мобілізаційного відділу Волинського обласного військового комісаріату Павла Свадовського щодо Призову та поставки Р(М)ВК області військовозобов’язаних та резервістів оперативного резерву першої, другої черги на навчальні збори протягом 2019 року. За його словами, загальна кількість військовозобов’язаних та резервістів ОР-1, 2, яких було подано Р(М)ВК області та прийнято військовими частинами протягом 2019 року - 661 чол. Військовий озвучив заходи, які було виконано до навчальних зборів, а також назвав основні проблеми питання, які вплинули на результат поставки. Серед них той факт, що значна кількість резервістів перебувала за межами держави та області на заробітках, їх рідні контактні телефони надавати відмовлялись; також, значна кількість резервістів оформила через органи соціального захисту опіку (піклування) над особами, що її потребують, тож, згідно законодавства, не можуть бути призваними на навчальні збори; окрім того, чимало резервістів висловлювали небажання участі через низку суб’єктивних причин. Навчальні збори проводились як в складі бойових частин, так і на базі навчальних центрів. Насамкінець, Павло Свадовський озвучив завдання щодо призову резервістів та військовозобов’язаних на навчальні збори до визначених військових частин протягом вересня-жовтня 2019 року

Про початок навчального 2019-2020 року доповіла начальник управління освіти, науки та молоді Людмила Плахотна. Посадовець зауважила, що за оперативними даними загалом до навчання в 627 закладах загальної середньої освіти приступили 138 тисяч учнів. Зокрема, в області навчаються 15077 «першачків», що менше на 500 школярів, аніж торік, а в 11 класі – 7103 учні.

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 971

Галерея зображень